LEVAMICIL is nieuw ontwikkeld door Manaus-Aquarium met als actieve component levamisole hydrochloride voor een succesvolle behandeling van door Nematoden besmette siervissen. LEVAMICIL bevat een van de meest effectieve actieve stoffen ter behandeling van met Nematoden besmette vissen en is door de bijzondere uiterst effectief.
LEVAMICIL wordt uiterst goed verdragen door alle siervis soorten.
LEVAMICIL bevrijdt uw vissen succesvol en aantoonbaar van Nematoden. Alle soorten siervissen kunnen met rondwormen (Nematoden) besmet raken. De meeste Nematoden infecties bij vissen worden veroorzaakt door haarwormen (Capillaria sp.) en Camallanus cotti. Bij Discusvissen zijn in de darmen vaak Oxyuridae sp. te vinden (in het Duits ook wel Discus Madenwurm genoemd) die ook tot de nematoden behoort.
Deze parasitaire infecties zijn verantwoordelijk voor een langzaam wegkwijnen van de dieren, tot de dood er op volgt. Jonge vissen en kleinere vissoorten sterven bij een massale besmetting al na kortere tijd aan de parasieten. Kweekparen dienen bij een aangetoonde besmetting, uiterlijk voor het paaien, door een behandeling met LEVAMICIL,van deze Nematoden bevrijd te worden.
Het preparaat kenmerkt zich door een zeer snel therapeutisch succes en een zeer goede verdraagzaamheid voor de vissen.
LEVAMICIL bevat geen polymere oplosmiddelen.
LEVAMICIL geeft geen verkleuring of vertroebeling (bacteriebloei) van het aquariumwater.
Ziekteverschijnselen bij vissen die besmet zijn met Nematoden:
De symptomen die vissen tonen bij een haarworm (Capillaria sp.) infectie kunnen zeer verschillend zijn. Infecties door Capillaria sp. zijn bij een vermoeden het eenvoudigst door microscopisch onderzoek, naar Nematoden eieren in de uitwerpselen, te bevestigen. Bij een besmetting met haarwormen kunnen de volgende symptomen bij de besmette vissen tot uiting komen:
Opgezette buik, ondanks weinig of geen voedselinname.
Vermageren ondanks goede voedselopname.
Witte ontlasting, door een door Nematoden veroorzaakte darmontsteking.
Meestal scheiden de vissen een dag na behandeling met LEVAMICIL de afgestorven wormen uit.
Een besmetting met Camallanus cotti is met het blote oog relatief makkelijk te herkennen aan de volgende symptomen:
Rode, uit de anus hangende, dunne wormen, die zich ook weer in de darmen kunnen terugtrekken.
Uit de buikwand hangende wormen.
Opgezette buik, ondanks weinig of geen voedselinname.
De verwondingen veroorzaakt door Camallanus soorten leiden, zonder behandeling, vroeger of later altijd tot de dood van de vissen, omdat de wormen zich door de darmwand van de gastheer boren en deze perforeren. De gevolgen zijn ontstekingsprocessen in de buikholte van de vissen, die tot de dood leiden..